Ha arribat l'estiu! Això significa que el sol apreta més, el dia es fa més llarg, sortim més a passejar, platja, piscina, vacances, ... i augmenta l'exposició de la nostra pell als raigs UV. A continuació el Laboratori Avene ens dóna 10 consells per exposar-nos al sol amb total seguretat.
1. Aplicar el protector solar abans de l'exposició al sol i renovar amb freqüència després de cada bany.
2. Exposar-se progressivament al sol i evitar l'exposició solar entre les 12h i les 16h.
3. Evitar les sessions de bronzejat amb làmpares de raigs UV, ja que contribueixen a l'aparició de càncers cutanis i acceleren el fotoenvelliment.
4. En nens menors de 3 anys s'ha de limitar l'exposició solar als extrems horaris, principi del matí o última hora de la tarda i protegir-los amb un fotoprotector d'alta protecció. La pell té memòria de totes les radiacions que rebem durant la vida. Com més alta ha estat la dosi de radicacions rebuda, més alt és el risc d'aparició de càncers en l'edat adulta.
5. No ens hem d'oblidar del risc de cremades quan practiquem qualsevol activitat a l'aire lliure: anant en bicicleta, passejant, fent esport, al jardí,... En totes aquestes situacions ens hem d'aplicar un fotoprotector (cada 2 hores aprox.)
6. S'han de tenir en compte aquelles circumstàncies que comporten un risc suplementari o una falsa seguretat: altitud, nuvolositat, superfícies reflectores (neu, sorra, herba, aigua), vent fresc,...
7. Protegir-se amb gorra i ulleres de sol amb vidres homologats capaços de filtrar els raigs UVA i UVB. Als nens, també els podem protegir amb una samarreta seca i opaca (les samarretes mullades deixen passar els raigs UV).
8. Eixugar-se bé després de cada bany. L' "efecte lupa" de les gotes d'aigua afavoreix les cremades solars i disminueix l'eficàcia dels protectors solars encara que siguin resistents a l'aigua.
9. Beure aigua abundantment i amb freqüència. El sol deshidrata el nostre organisme. Vigilar les persones grans, ja que tenen la sensació de set atenuada i als més petits, perquè les seves necessitats d'aigua són importants i els seus centres de termo-regulació encara són immadurs.
10. Si s'observa que alguna piga canvia de forma, mida o color consulti amb un dermatòleg
Classificació dels fotoprotectors recomanada per la Comissió Europea
FOTOTIPUS CUTANIS:
RECOMANACIONS FILTRE SOLAR:
Fototipus I i II: protecció molt alta
Fototipus III: protecció alta
Fototipus IV i V: protecció mitjana
Fototipus VI: protecció baixa
Disfruteu del sol, protegint-vos segons les necessitats de la vostra pell!! I recordeu que ens hem de protegir del sol tot l'any, a l'estiu el que fem simplement és extremar les precaucions.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada